2017. már 11.

Egyszer volt, hol nem volt

írta: Mozzi
Egyszer volt, hol nem volt

Gergő és én 2012 végén ismerkedtünk meg, és pár hét együttélés után hipp-hopp el is döntöttük, hogy kipróbáljuk milyen az élet külföldön. Felütöttük a Világatlaszt, Ausztráliánál nyílt ki. Na jó, nem egészen így volt, de valóban hamar megegyeztünk a célországban:) Gyorsan el is mentünk egy ügynökséghez, ahol megtudtuk, egy lehetőségünk van ha huzamosabb ideig itt szeretnénk élni- ez pedig a tanulóvízum. Így addigi életünk lendületes felszámolása után 

2013 március 18-án felszálltunk a repülőre, aztán meg mégegyre, aztán leszálltunk, és még a hónap végén meg is kezdtem második diplomám (könyvelő-mesterképzés) megszerzését itt Dél-Ausztráliában, Adelaide-ben. A következő röpke 2.5 év rengeteg tanulással, mellette munkával, Gergőnek pedig extradeinkábbultrasokmunkával telt. Nagyon kemény volt ez az időszak. Folyamatos felkeszülés a vizsgákra (+a stressz, hogy sikerülnek-e) mellette a rengeteg munka, amivel fedezni tudtuk a nem túl olcsó egyetemet (+a stressz, hogy a fedezet összejön-e). Nem tagadom, megfordult párszor a fejünkben, hogy beszámíthatóak voltunk-e akkor, amikor felszálltunk azokra a repülőkre. Illetve hogy beszámíthatóak vagyunk-e egyáltalán, hogy így, hogy is mondjam szépen, évekig gyötörjük magunkat. 

Végül 2015 októberében befejeztem a sulit, átvettem a diplomát, és egy újabb nyelvvizsga letétele után sikeresen upgradeltünk a diplomás vízumra(=újabb két év)

img_9909.JPG

A következő időszakban elkezdtünk élni, de úgy is lehet mondani, hogy a 2016-os év elég szuperjó volt! Sokat kirándultunk és strandoltunk itt Dél-Ausztráliában-gyönyörű, változatos a táj, megunhatatlan!:) Jártunk Melbourne-ben, Sydney-ben többször is, sátraztunk az Outback-ben, szeptemberben pedig a Cook-szigeteken töltöttünk pár csodás hetet.

 img_9914.JPGimg_9916.JPG

img_9918.JPGimg_9920.JPGimg_9923.JPG

Az évek során bicikliről és vonatról kisautóra, majd egy kényelmes nagyobb autóra váltottunk.

Egyszobás apartmanból kétszobásba, végül egy szép kertesházba költöztünk, amit folyamatosan csinosítgatunk.

Kell is..hisz pár hónapja berobbant az életünkbe Murphyke. A világ leglopósabb, legkotnyelesebb, legfalánkabb, legrágcsálósabb kiskutyája:D(kis bolond csokilabi, nagyon szeretjük<3:))

img_9540.JPG

2017 is tetszik eddig. A nyár szépen eltelt, sokat strandoltunk:) Ráadásul a szüleim január közepétől itt töltöttek nálunk egy hónapot. Nagyon jó volt!<3


img_7345.JPG

Jelenleg: megkezdődött az ősz. Az idő még szép, de sajnos lassan ide is megérkeznek a hűvösebb, esősebb napok. Semmi gond, akkor sem fogunk unatkozni!!! A tervek megvannak, már csak meg kell őket valósítani!:)

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá